Blenderul perfect în funcție de tipul preparatelor dorite


Unul dintre aparatele de uz casnic must-have în orice bucătărie modernă este, fără îndoială, blenderul. Acesta se bucură de o popularitate extraordinară în rândul pasionatelor de gătit și nu numai pentru capacitatea aparatului de a realiza, cu succes, o multitudine de operațiuni indispensabile în bucătărie. Dacă te tentează să îți modernizezi locuința cu un robot […]


Unul dintre aparatele de uz casnic must-have în orice bucătărie modernă este, fără îndoială, blenderul. Acesta se bucură de o popularitate extraordinară în rândul pasionatelor de gătit și nu numai pentru capacitatea aparatului de a realiza, cu succes, o multitudine de operațiuni indispensabile în bucătărie.

Dacă te tentează să îți modernizezi locuința cu un robot de ultimă generație, menit să îți simplifice activitatea în bucătărie, cu siguranță, articolul următor îți va fi de mare folos. Vei descoperi cum te poate ajuta blenderul, care sunt avantajele de care te bucuri achiziționând un astfel de dispozitiv, dar și ce alimente poți pregăti cu acesta.

Lista beneficiilor de care te vei bucura alături de noul tău partener în bucătărie este lungă, la fel și posibilitățile pe care le ai în privința gătitului. Așadar, te invităm să citești, în continuare, informațiile următoare.

Blenderul: cum te poate ajuta și ce beneficii îți poate oferi

Blenderul este un aparat revoluționar, creat special pentru a te înlocui într-o serie de operațiuni ce presupuneau destul de mult timp de investit. Dacă ești una dintre persoanele pentru care timpul este limitat și extrem de important, aparatul îți poate eficientiza programul. Trebuie doar să știi cum să îl gestionezi.

Principalul avantaj pe care îl ai dacă alegi să achiziționezi un robot ca acesta este că te încurajează să adopți un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație echilibrată. Aparatul poate pregăti cele mai delicioase sucuri de fructe, smoothie-uri și milkshake-uri, recunoscute pentru valorile nutritive pe care le dețin. Înlocuiește mesele copioase de dimineață cu o băutură răcoritoare și energizantă, hrănitoare și sănătoasă, pregătită rapid printr-o simplă apăsare de buton. Înarmează-te cu suficiente sortimente de legume și fructe și testează combinatii savuroase pentru smoothie-uri cu gusturi intense.

Blenderul are capacitatea de a te ajuta chiar și cu tocatul cărnii, cu zgrobitul gheței sau cu prepararea piureurilor, supelor, cremelor și altor deserturi. În funcție de tipul de blender ales, poți mărunți, blendui și mixa nuci și alune, poți face aluat de pâine sau chiar și înghețată de casă.  Iată un aparat de uz casnic care te poate scoate din încurcătură atunci când ești pe grabă și nu mai știi ce să gătești.

Un alt beneficiu deloc de neglijat este utilitatea acestui aparat în situația în care ești părinte și ai acasă un copil. Fie că cel mic este bebeluș și urmează etapa diversificării alimentare, fie că ai un copil aflat în plină dezvoltare, un blender te poate ajuta să pregătești rețete bazate doar pe alimente sănătoase și hrănitoare. Cel mic se va îndrăgosti iremediabil de noul aparat!

Blenderele au cunoscut o evoluție extraordinară în timp, lucru care se cunoaște în primul rând la capitolul specificații tehnice. Acestea se regăsesc în magazine în formule de o calitate extraordinară, ce dovedesc eficiență în funcționare, rapiditate și comoditate în gătit.

Pe lângă tehnica ireproșabilă în funcționare, blenderele prezintă un design versatil, ce poate fi integrat în orice locuință. De regulă sunt clasice, simple, oferind libertatea utilizatorilor de a le achiziționa în culori diferite.

Așa cum am mentionat anterior, acești roboți de bucătărie au cunoscut, de-a lungul timpului, o evoluție interesantă, motiv pentru care producătorii au adus în atenția gospodinelor și nu numai diferite tipuri de blendere, ce se diferențiază, în primul rând, prin modalitatea de funcționare.

Există dispozitive care funcționează foarte ușor, printr-o singură apăsare de buton, dar și blendere care nu pot funcționa altfel decât sub dirijarea ta. De asemenea, aceste aparate pot fi ierarhizate în funcție de preparatele pe care trebuie să le gătești, întrucât unele sunt specializate în pregătirea piureurilor, altele în prepararea băuturilor.

În acest moment pe piață vei descoperi blendere clasice, de blat, formate din două componente: corp cu panou de control și buton de pornire, la care se adaugă vasul în care vor fi mixate mai apoi alimentele. Vei putea alege blendere verticale, ce necesita controlul tău permanent, blendere profesionale, extrem de eficiente, dar și roboți de bucătărie cu blender încorporat.

Așadar, tot ce îți rămâne de făcut este să descoperi care este blenderul care face o treabă excelentă în bucătărie, în funcție de necesitățile tale.

Ți-am pregătit o selecție a celor mai populare preparate, la care am asociat blenderul capabil să livreze cel mai bun rezultat. Vei descoperi care este cel mai bun robot pentru pregătirea unei supe-cremă, smoothie-urilor, pentru sucuri și fructe, legume, maioneză, lapte vegetal, dar și cel mai potrivit blender pentru bebeluși.

Blenderul ideal pentru pregătirea unei supe-cremă

Blenderele se regăsesc în magazine sau online într-o ofertă generoasă, lucru care s-ar putea să te deruteze, dacă te afli la prima întâlnire cu un astfel de aparat.

Blenderele pot fi utilizată pentru o paletă largă de rețete, însă este adevărat că, pentru o categorie de preparate, există anumite tipuri de blendere care se comportă mai bine și oferă un rezultat final mai potrivit. Din categoria felurilor de mâncare ce necesită un anumit model de blender face parte supa-cremă. Aceasta din urmă necesită o consistență fină, motiv pentru care necesită o blenduire atentă.

Cel mai potrivit aparat care poate să te ajute să gătești o supă-cremă impecabilă este blenderul vertical sau de mână, asa cum mai este cunoscut. Acesta este foarte eficient și prezintă toate datele de care ai nevoie pentru e pregăti o supă perfectă.

Blenderul vertical presupune dirijarea ta 100%, lucru indispensabil în realizarea unei supe cu consistență cremoasă. Acesta se folosește foarte ușor, prin scufundarea capului în recipientul cu legumele ce necesită blenduire. Aparatul are capacitatea de a mixa foarte rapid, un avantaj foarte important în bucătărie. În plus, este foarte comod și util, ocupă foarte puțin spațiu și poate fi găsit în magazine chiar și cu acumulator.

Totuși, dacă îți dorești un blender care să nu te implice prea mult în programul de gătit, poți miza pe un blender clasic, care să aibă inclusă o funcție suplimentară de pregătire a supelor-cremă. Totuși, trebuie să ai în vedere faptul că un astfel de aparat impune un buget mai ridicat, decât blenderul vertical, care te poate ajuta inclusiv în prepararea maionezei, piureurilor și altor creme delicioase pentru deserturi.

Blenderul potrivit pentru obținerea unor sucuri delicioase

Pentru un boost de energie dis-de-dimineață, sucurile din fructe reprezintă cea mai bună alegere pe care o poți face. Cu toate acestea, nu de puține ori ți s-a întamplat să sari peste aceasta etapă extrem de importantă pentru organismul tău. Motivul? Timpul, care este, de altfel, principalul inamic care te ține pe loc din a face lucruri pozitive pentru sănătatea ta. Optează pentru un aparat revoluționar care să facă totul în locul tău!

Dacă ai luat decizia de a achiziționa un robot de bucătărie menit să te ajute să obții sucurile de fructe pe care le iubești atât de mult, află că blenderul reprezintă cea mai bună alegere pentru tine. Acesta din urmă funcționează rapid, lucru care nu poate decât să te bucure având în vedere timpul extrem de limitat de care dispui.

Dintre toate variantele de blendere disponibile pe piață, blenderul clasic, de masă, este cel care se potrivește operațiunii de pregătire a unor sucuri energizante. Îl vei recunoaște cu ușurință, căci este format din două părți: o componentă în care se află motorul, panoul de control și butonul de pornire, la care se adaugă cana în care are loc procesul de gătire.

De regulă, recipientele cu care sunt prevăzute blenderele de masă sunt gradate, aspect care te poate ajuta să alegi cantitatea de suc pe care să o consumi.

Avantajul principal pe care îl oferă acest tip de blender este modalitatea foarte simplă de funcționare. Practic, tot ce vei avea de făcut este să adaugi în vasul dedicat fructele pe care dorești să le transformi în suc și să apeși butonul de pornire. În acest fel, te vei bucura de sucul favorit într-un timp foarte scurt, fără prea mult efort.

Totuși, este important să alegi un blender cu o putere mare, de peste 700 de W. Astfel, te asiguri că aparatul funcționează la capacitate maximă și are puterea de a livra un suc delicios foarte rapid.

Blenderul clasic sau de masă este foarte confortabil, oferindu-ți libertatea de a prepara o paletă vasta de rețete.

Blenderul potrivit pentru fructe: Află ce trebuie să alegi

Pentru vegetarieni sau pentru toți cei care au decis să adopte un stil de viață sănătos, fructele fac parte din topul preferințelor în ceea ce privește alimentația. Dacă te recunoști printre rânduri, atunci, cu siguranță, ai nevoie de un adevărat aliat în bucătărie, care să te ajute să obții cât mai multe gustări din fructe.

Blenderul reprezintă robotul revoluționar ce deține capacitățile necesare de a stoarce, a blendui și a mixa o gamă larga de alimente, printre care și fructe. Cel mai potrivit model de blender pentru fructe este  robotul cu blender încorporat. Acesta are capacitatea de a mixa fructele, de a le pregăti sub formă de suc, piure sau smoothie, având posibilitatea de a zdrobi inclusiv gheața. Bineînteles că opțiunile de gătit sunt numeroase, acest tip de blender fiind extrem de eficient, rapid și adaptabil.

Dacă te tentează achiziționarea acestuia, trebuie să știi că un astfel de aparat are dimensiuni mai mari decât celelalte blendere, motiv pentru care va trebui să îi rezervi un loc special în locuința ta.

Prețul unui robot de bucătărie cu blender încorporabil este mai mare decât al unui blender vertical sau clasic, însă și capacitățile acestuia sunt mai avantajoase. Acest tip de blender se poate folosi inclusiv pentru tocarea cărnii sau a alimentelor mai tari, așadar își merită investiția din toate punctele de vedere.

Blenderul ideal pentru smoothie

Blenderul pentru smoothie reprezintă un dispozitiv must-have în orice locuință modernă, motiv pentru care este necesar să menții trendul actual și să îți achiziționezi și tu unul.

Smoothie-urile reprezintă cele mai delicioase variante de mic-dejun, așadar oferă-ți un cadou special, printr-un blender dedicat, care să pregătească totul în locul tău.

Există blendere special realizate pentru a oferi un smoothie perfect. Acestea dețin specificațiile tehnice necesare pentru a pregăti o băutură ca aceasta, majoritatea având ca extra bonus și funcția de zdrobire a gheței. Așadar, fie că ești băutor de smoothie-uri, fie vrei să dobândești un stil alimentar bazat în principiu pe consumul de fructe proaspete, înarmează-te cu un blender pentru smoothie.

Un blender pentru smoothie are o structura foarte uşor de dirijat, fiind format din două componente: un corp în care se află butonul de pornire şi o cană în care se vor blenda legumele şi fructele. Blenderele pentru smoothie deţin o cană gradată cu capac, pentru a putea fi transportate fără probleme oriunde doreşti să consumi un smoothie natural, preparat în casă.

Majoritatea aparatelor destinate pregătirii smoothie-urilor deţin un sistem anti-alunecare, lucru care facilitează transportarea blenderului.

Optează pentru un blender confecţionat din materiale durabile, precum inoxul. Acesta din urmă promite să asigure o durată mai mare de viaţă, este mai rezistent şi se comportă mai bine la curăţat.

Aceste tipuri de blendere sunt accesibile ca preţ, aţadar nimeni nu poate sta în calea fericirii tale. Achiziţionează un blender pentru smoothie de calitate şi bucură-te de o doză considerabilă de energie pregătită rapid în propria ta bucătărie.

Blenderul-minune pentru bebeluşi

Aparţia blenderelor a reprezentat o gură de aer proaspăt pentru mămicile cu copii mici. Dacă te întrebi de ce, află că acest aparat senzaţional poate pregăti foarte rapid şi foarte uşor alimente ideale pentru a fi consumate chiar şi de un bebeluş de 6 luni.

Mămicile ştiu deja că perioada diversificării alimentare la bebeluşi poate fi destul de grea, mai ales dacă nu este suficientă imaginaţie şi nici timp. Micuţii pot fi foarte mofturoşi cu privire la noile alimente, aşadar trebuie să fii întotdeauna pregătită să înlocuieşti masa bebelușului tău cu un preparat sănătos, care să îi fie pe plac.

Blenderul poate fi mâna ta dreaptă în bucătărie, căci te poate scoate din încurcătură de fiecare dată când simţi că timpul nu îţi este suficient ori că eşti în pană de idei.

În etapa diversificării alimentare, bebeluşii pot mânca piureuri din fructe sau legume, sucuri, poate şi supe mai târziu. Un blender poate realiza aceste preparate foarte simplu şi extrem de rapid.

Cea mai bună alegere pe care o poți face privind modelul de blender perfect pentru mesele copilului este cel clasic, format din două corpuri. Acest tip de blender este extrem de util, mai ales că prezintă o cană gradată ce îți permite să vezi exact cantitatea pregătită pentru puiul tău.

Blendere clasice, de masă, sunt extrem de apreciate de utilizatori pentru capacitatea lor de a oferi o consistență perfectă preparatelor. De asemenea, aparatul este foarte ușor de manevrat, foarte simplu de utilizat și extrem de eficient. Așadar, te încurajăm să faci o alegere inteligentă.

Blenderul perfect pentru lapte vegetal

 

Pentru cei ce urmează un regim vegetarian sau pentru toți cei care au intoleranță la lactoză, laptele vegetal provenit din migdale, caju, alune, nuci sau cereale reprezintă o variantă sănătoasă, care poate înlocui cu succes laptele de vacă.

Deși poți găsi oricând un lapte vegetal gustos în supermarketuri, trebuie să recunoști că laptele natural, pregătit în casă, reprezintă cea mai bună alegere.

Pentru a prepara rapid și eficient un lapte vegetal 100% natural alege un blender de masă, clasic, care poate livra laptele delicios în aproximativ jumătate de oră.

Rețeta este extrem de simplă: adaugă în recipientul blenderului nucile și apa, iar apoi lasă aparatul să macine și să realizeze întregul proces de unul singur. Vei fi foarte mulțumit de rezultat!

Blender pentru legume: Iată ce să alegi

 

Cu siguranță, cele mai folosite ingrediente în rețetele de gătit sunt legumele, pentru gustul și aromele delicioase pe care le asigura preparatelor. Asigură-te că ești în temă privind modalitățile în care poți integra legumele în bucătărie și achiziționează un blender revoluționar care să te ajute să obții cele mai bune mâncăruri.

Cel mai potrivit tip de blender pentru tocarea, mărunțirea și blenduirea legumelor moi și tari este blenderul profesional. Acesta din urmă are capacitatea de a pregăti legumele sub formă de piure, supă-cremă sau sos într-un mod inedit. Blenderul profesional prezintă specificații tehnice și detalii de ultimă generație, lucru care nu poate decât să te încânte.

Mergi la cumpărături și alege un blender profesional pentru o bucătărie complet utilată.

Blenderul potrivit pentru o maioneză impecabilă

 

Maioneza reprezintă unul dintre cele mai simple și gustoase sosuri pe care le poți pregăti. Totuși, nu reprezintă un secret faptul că maioneza necesită atenție în procesul de pregătire, căci o singură mișcare greșită poate să ruineze preparatul.

Partenerul ideal în realizarea unei maioneze fără cusur este blenderul vertical, aparatul care te poate ajuta să pregătești rapid o maioneză cu o consistență perfectă. Blenderul vertical este un dispozitiv extrem de eficient, care încorporează perfect ingredientele până la omogenizarea completă a acestora. Simplifică-ți activitatea în bucătărie apelând la un blender vertical!

Acum că ești la curent privind tipurile de blendere dintre care poți alege în funcție de ceea ce obișnuiești să gătești mai des, achiziționează modelul care întrunește perfect preferințele tale.
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *