Cum să alegi cel mai bun blender?


Blenderul reprezintă unul dintre aparatele de uz casnic must-have în bucătăria oricărei gospodine. Aparatul-minune, așa cum îl mai putem numi, vine la pachet cu o paletă largă de opțiuni de utilizare și accesorii, aspecte care au rolul de a îmbunătăți considerabil activitatea în bucătărie. Rapid, eficient, ergonomic și util, blenderul reprezintă un partener de încredere […]


Blenderul reprezintă unul dintre aparatele de uz casnic must-have în bucătăria oricărei gospodine. Aparatul-minune, așa cum îl mai putem numi, vine la pachet cu o paletă largă de opțiuni de utilizare și accesorii, aspecte care au rolul de a îmbunătăți considerabil activitatea în bucătărie.

Rapid, eficient, ergonomic și util, blenderul reprezintă un partener de încredere ce te poate ajuta să adopți un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată. Dacă încă nu ți-ai completat locuința cu un astfel de dispozitiv, oferă-ți un cadou unic, de care te vei bucura alături de întreaga familie.

Oferă-ți prilejul de a teste rețete delicioase într-un timp foarte scurt: piureuri din fructe sau legume proaspete, smoothie-uri vitaminizante, milkshake-uri perfecte pentru mic-dejun, supe-cremă, sosuri și deserturi savuroase. Lista disponibilităților privind gătitul este lungă, mai ales că poți fii inventiv la acest capitol.

Așadar, daca te-am convins și te gândești să îți achiziționezi cât mai curând un blender, citește, în continuare, articolul. Vei descoperi informații importante, sfaturi și ponturi utile, menite să îți simplifice căutările. Află cum știi care este cel mai bun blender pentru tine!

Blender de calitate: detalii MUST-HAVE cărora trebuie să le acorzi atenție

 

Așa cum era de așteptat, în magazinele de specialitate au apărut numeroase variante de blendere, performante sau clasice, de calitate sau mediocre. Pune-te în temă privind ceea ce ar trebui să includă un blender bun, care sunt aspectele care pot face diferența, astfel încât să poți să îți dai seama dacă dispozitivul care ți-a atras atenția își merită banii cu adevăvarat.

Un prim sfat pe care ți putem oferi în acest sens este să te orientezi către blenderele semnate de un brand recunoscut. Un blender bun trebuie să aparțină de un nume sonor, căci pe piață vei observa și mărci despre care nu ai auzit mare lucru până acum. Ca să fii cât mai aproape de o alegere inspirată, optează pentru un blender Dellimano, Philips, Heinner, Tefal sau Electrolux. Toate aceste branduri sunt recunoscute pentru lansarea unor produse de uz casnic incredibil de utile, foarte eficiente și calitative. Așadar, un aspect primordial care poate să facă diferența este brandul blenderului tău.

Un alt aspect căruia trebuiă să îi acorzi credit este designul. Este important ca blenderul pe care îl achiziționezi să se încadreze în decorul bucătăriei tale. Optează pentru un blender bun de dimensiuni medii, care să poată fi curățat cu ușurință. Mare atenție și la materialele din care este confecționat aparatul. Cel mai bun blender este cel confecționat din sticlă, cu lame din inox. Pe lângă faptul că se va curăța mai ușor, aceste blendere promit o durată de viață mai ridicată.

Un blender bun va avea inclus o serie de specificații tehnice ce asigură buna funcționare a aparatului. Puterea blenderului, capacitatea vasului, funcțiile de preparare și vitezele sunt doar câteva dintre detaliile care pot face diferența. Despre ele vei afla mai multe lucruri într-un punct următor, acolo unde vom trata subiectul pe larg.

Cel mai bun blender va veni la pachet cu accesorii extra, precum capac pentru vasul blenderului, accesoriu pentru impingerea fructelor și a legumelor spre lame, funcția de zdrobire a gheții, ghid de rețete ce pot fi realizate prin intermediul aparatului și multe altele.

O veste bună pentru tine poate fi faptul că majoritatea blenderului permit o garanție de 24 sau chiar 36 de luni, un beneficiu important pe care să îl ai în vedere.

Alege blenderul în funcție de necesitățile pe care le ai și de așteptările tale în privința acestui dispozitiv. În continuare, te vei putea documenta privind cele mai importante specificații tehnice care pot delimita foarte clar un blender bun de unul mai puțin performant.

Cele mai importante specificații tehnice ale unui blender bun

 

Cel mai bun blender trebuie să funcționeze la capacitate maximă, să livreze produsul preparat cu o consistență impecabilă și să te ajute să pregătești rapid rețete savuroase pentru toți ce dragi. Iată care sunt specificațiile tehnice pe care trebuie să le aibă orice blendeer bun. Ghidează-te în funcție de informațiile pe care le vei citi mai jos, pentru a te asigura că vei face o achiziție inteligentă.

Puterea blenderului reprezintă unul dintre aspectele esențiale ce fac diferența între un blender de calitate și unul mediocru. Puterea aparatului este cea care poate influența modalitatea de preparare a legumelor și fructelor tari, capacitatea de tocare a acestora, dar și consistența mâncării. Puterea poate fi un indiciu esențial privind  durata de viață a blenderului tău, așadar asigură-te că acest element va fi primordial în luarea unei decizii finale.

Specialiștii consideră că cel mai bun blender are o putere de funcționare de 700 de W sau chiar peste aceasta valoare. Deși prețul acestor blendere este mai ridicat, suma se justifică totuși, având în vedere capacitatea de procesare a alimentelor. Totuși, vei face o alegere bună si cu un aparat ce deține o putere a motorului de 500 de W. Acesta din urmă poate pregăti foarte frumos supe, smoothie-uri și piureuri. Evită blenderele sub această valoare, întrucât nu îți pot oferi suficientă libertate în bucătărie.

Lamele cu care sunt prevăzute blenderele sunt, de asemenea, extrem de importante. În primul rând, acestea trebuie să fie realizate dintr-un material rezistent, precum inoxul, întrucât prezintă o calitate superioară în procesul de tocare al alimentelor. Un alt detaliu important privind lamele blenderului este forma acestora, precum și numarul lor. Ideal ar fi să mizezi pe un blender cu 4 lame.

Un pont util: optează pentru un blender cu lame detașabile. În acest fel, te asiguri că nu vor fi probleme la capitolul întreținere și igienizare. Lamele detașabile pot fi curățate mult mai ușor, după fiecare utilizare.

Acorda atenție și capacității vasului cu care este prevăzut blenderul. Este de dorit să ai în vedere faptul că, dacă ai o familie numeroasă, ai nevoie de un aparat cu un vas mai mare, în care să poți pregăti cantități mai mari. Dacă ai o familie clasică, formată din 3-4 membri, un blender de mici dimensiuni va fi suficient pentru a pregăti un smoothie dimineața. În orice caz, cea mai bună alegere pe care o poți face este blenderul cu o capacitate de 1 – 1,5 litri.

Un sfat util pentru tine este să alegi un blender cu un recipient gradat. Te va ajuta să deții controlul în pregătirea anumitor rețete.

Materialul din care este realizat recipientul blenderului trebuie să reprezinte un aspect primordial în alegerea finală. Există blendere cu vase realizate din plastic, inox sau sticlă. Recipientele confecționate din plastic prezintă o rezistență scăzută în comparație cu celelalte două materiale, deoarece se pot zgâria foarte ușor, se pot păta și deteriora, lucru pe care, mai mult ca sigur, nu ți-l dorești. Chiar dacă ți se pare mai ușor de transportat, un blender din plastic prezintă un risc mai mare în fața degradării. Sfatul nostru este să alegi blenderul cu vas din sticlă. Se curăță mult mai ușor, este mai rezistent, mai traininc și nu se pătează. De asemenea, recipientele din sticlă nu rețin mirosurile neplăcute, ceea ce ar trebui să te bucure. Totuși, trebuie să admitem faptul că blenderele din sticlă sunt mai sensibile, căci se pot sparge cu ușurință, dacă le scapi din neatenție.

Blendere cu recipiente din inox vei întâlni, cel mai adesea, în restaurante, ele făcând parte din categoria modelelor industriale.

Ai în vedere treptele de viteză pe care le include blenderul tău. Ideal ar fi să achiziționezi un blender cu trepte de viteză multiple, care să poată fi controlate în funcție de tipul de preparat ales, pentru a te asigura că preparatul tău va avea consistența dorită. De asemenea, există blendere cu funții extra, precum funcția de zdrobire a gheței. În acest caz, va trebui să apeși pe un singur buton, iar mai apoi blenderul tău va rezolva comanda.

În mod cert, un blender prevăzut cu funcții numeroase presupune un buget ridicat. Dacă suma pe care ai decis să o investești nu îți permite un aparat ultramodern, ai putea totuși să te orientezi către un blender cu funcția Turbo sau Pulse. Sunt mult mai calitative decât cele clasice, iar investiția nu este cu mult mai mare.

Alte beneficii extra pe care le poți avea cu un blender bun sunt compatibilitatea componentelor cu mașina de spălat vase, dar și capacitatea de a detașa accesoriile blenderului.

Dacă ți-ai propus să investești într-un aparat de calitate superioară, asigură-te că vei ține cont de recomandările menționate anterior. Doar în acest fel te vei bucura de un blender bun.

Cum te poate ajuta un blender bun?

 

Un blender bun poate fi un ajutor de nădejde în bucătăria ta. Dacă ești curios cum, află că un robot ca acesta te poate înlocui, pregătind în locul tău un mic dejun incredibil de gustos și sănătos. De asemenea, blenderul poate prepara într-un timp foarte scurt cina. Pe lângă asta, el te poate susține în adoptarea unui stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație echilibrată.

Iată cele mai populare rețete pe care le poate pregăti cel mai bun blender: smoothie din fructe sau legume, milkshake-uri, sosuri gustoase, piureuri delicioase, deserturi, creme, supă-cremă, dar și altele, pe care le poți testa după bunul plac. Permite-ți chiar să fii și inventiv cu acest aparat, mai ales că un blender bun include și funcția de zdrobire a gheței.

Pe lângă faptul că îți vei optimiza timpul, vei mânca mai sănătos și vei putea realiza rețete pe care nu le-ai mai încercat până atunci, blenderul poate fi partenerul perfect în situația în care ai un copil mic, ce are nevoie de o dietă bazată pe alimente hrănitoare. Așadar, dacă ești mămică și îți dorești ca etapa diversificării să fie una ușoară, mizează pe sprijinul unui blender de calitate. Vei realiza rapid rețete gustoase, potrivite vârstei micuțului tău.

Blenderul este foarte util și în momentele în care primești vizite de la prieteni. Un milkshake sau o înghețată naturală, pregătită rapid în casă, pot reprezenta idei inedite de gustări pe care să le savurezi alături de cei dragi.

Alege să îți faci un cadou de excepție, o reală necesitate în societatea actuală. Simplifică-și activitatea în bucătărie cu un blender modern plin de surprize plăcute.

Află care sunt tipurile de blendere dintre care poți să alegi

 

De-a lungul timpului, producătorii au lansat modele variate de blendere, cu funcții și roluri diverse, pentru ca tu și alți pasionați ai bucătăriei să poată identifica aparatul perfect, în conformitate cu necesitățile lor.

Așadar, te sfătuim să descoperi care sunt variantele disponibile de blendere din care poți alege, cum te pot ajuta și ce specificații au, pentru a afla care este tipul de aparat care ți se potrivește. În acest fel, vei ști care este cel mai bun blender pentru tine.

Blenderul clasic reprezintă unul dintre cele mai utilizate aparate de acest fel, motiv pentru care te vei întâlni frecvent cu el în magazine. Cu alte cuvinte, este vorba despre blenderul tradițional, format din două corpuri. Pe de o parte, unitatea de control, prevăzută cu butonul de pornire și alte setări esențiale, iar pe de altă parte, vasul în care vei introduce legumele și fructele pe care dorești să le gătești. În recipient se află și lamele cu rol în tocarea și procesarea alimentelor.

Acest model de blender este foarte apreciat de utilizatori datorită funcțiilor numeroase cu care este prevăzut, eficienței, dar și confortului în utilizare. De regulă, blenderul de masă include funcții și viteze numeroase, precum și opțiuni variate de pregătire a preparatelor. Din punctul de vedere al bugetului, blenderul de masă este mai scump decât blenderele verticale, însă spre deosebire de modelele dedicate preparării smoothie-urilor, prezintă un preț mult mai avantajos.

Blenderul pentru smoothie reprezintă varianta adaptată a acestor aparate de uz casnic. Acest dispozitiv prezită specificații tehnice și funcții realizate special pentru prepararea smoothie-urilor la cel mai înalt nivel.

Totuși, dacă îți dorești un blender pentru întreaga familie, modelul conceput special pentru smoothie, nu reprezintă o alegere foarte inspirată. Motivul? Majoritatea aparatelor de acest fel includ un recipient potrivit unei singure persoane, așadar, blenderul de smoothie poate pregăti un singur pahar. În plus, el a fost gândit special pentru realizarea acestui tip de băutură, motiv pentru care el nu va fi potrivit pentru prepararea altor rețete.

Însă dacă ți-ai propus să adopți o dietă bazată pe consumul de smoothie-uri și shake-uri nutritive, atunci blenderul pentru smoothie te poate ajuta să realizezi rapid băutura preferată în cea mai bună formulă a sa. Smoothie-ul tău va fi pregătit printr-o simplă apăsare de buton, foarte rapid și extrem de eficient. Aparatul se curăță ușor, un avantaj important mai ales pentru cineva pentru care timpul este limitat.

Blenderul vertical reprezintă o alegere potrivită atunci când timpul îți permite să te implici 100% în procesul de mixare al legumelor și fructelor. Acest dispozitiv nu este foarte confortabil în privința utilizării întrucât, pentru a blendui alimentele, este necesar să scufunzi aparatul în vasul cu pricina. Ține cont că, dacă ve merge pe această variantă de blender, vei avea nevoie de un recipient cu pereți înalți.

Blenderul vertical presupune un buget redus, motiv pentru care a strâns de-a lungul timpului numeroși fani. Modelul este ideal pentru pregătit piurerui, supe și smoothie-uri, însă este importat să știi că funcționează doar cu fructe și legume mai moi.

În orice caz, aceste modele de blendere pot fi foarte simplu de integrat în decor, având, de regulă, dimensiuni reduse.

Blenderul profesional reprezintă varianta performantă a categoriei de blendere, motiv pentru care presupune o investiție serioasă. Dacă vrei să achiziționezi un aparat de ultimă generație, cu o tehnologie modernă și o calitate impecabilă în funcționare, blenderul profesional este cea mai bună alegere.

Un astfel de blender permite pregătirea unui număr extrem de mare de rețete, de la aluaturi până la sosuri și cafea. O surpriză plăcută poate fi și capacitatea acestuia de a toca nuci, carne, alune și gheață, fiind un aliat de încredere în bucătărie.

Așadar, daca ești dispus să investești într-un aparat performant, blenderul performant va întruni toate standardele de calitate pe care ți le dorești.

Pune-te în temă privind cele mai importante elemente care contează atunci când trebuie să cumperi un blender bun. Ține cont de sfaturi, analizează-ți bugetul și dorințele, pentru a descoperi care blender este cel care îți poate asigura satisfacție în bucătărie. Îți dorim mult succes la cumpărături!

 
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *