Principalele tipuri de blendere






Unul dintre cele mai apreciate și achiziționate aparate de uz casnic este, fără doar și poate, blenderul. Acesta face parte din categoria dispozitivelor de bucătărie revoluționare, dotate cu funcții și capacități spectaculoase, ce au făcut din gătit o adevărată plăcere. Fie că faci parte din grupul persoanelor aflate mereu în criză de timp, fie că […]


Unul dintre cele mai apreciate și achiziționate aparate de uz casnic este, fără doar și poate, blenderul. Acesta face parte din categoria dispozitivelor de bucătărie revoluționare, dotate cu funcții și capacități spectaculoase, ce au făcut din gătit o adevărată plăcere.

Fie că faci parte din grupul persoanelor aflate mereu în criză de timp, fie că îți place să fii îndrăzneț într-ale bucătăritului, blenderul reprezită un aparat de uz casnic pe care trebuie să îl ai în casa ta. De ce a devenit atât de apreciat vei descoperi dacă alegi să citești în continuare articolul. Ca bonus, vei afla și care sunt tipurile de blendere apărute până în acest moment pe piață.

Te vei putea documente privind cele mai importante detalii tehnice, cum te poate ajuta fiecare, dar și care ți se potrivește.

Cele mai importante AVANTAJE pe care le ai dacă folosești un blender

 

Blenderul reprezintă un robot de bucătărie extrem de eficient, care te poate ajuta să pregătești rapid o gustare copioasă. Aparatul are capacitatea de a funcționa foarte rapid și foarte simplu, lucruri care nu pot decât să te încânte. Pentru a te convinge că acest dispozitiv extraordinar își merită toată aprecierea, delectează-te cu cele mai importante beneficii de care te poți bucura, dacă alegi să investești într-un blender.

În primul rând, blenderul îți poate fi un partener de mare încredere dacă ai decis să aduci modificări stilului de viață actual. Dacă te confrunți cu problema kilogramelor în plus ori pur și simplu îți dorești să adopți o  alimentație echilibrată, blenderul reprezintă cea mai bună decizie pe care o poți lua. De ce? Aparatul are capacitatea de a toca, mărunți și amesteca fructe și legume proaspete, tari sau moi, pentru ca tu să obții gustări sănătoase, nutritive.

Înlocuiește mesele de dimineață cu un smoothie energizant și sănătos, foarte hrănitor și foarte slab caloric. Pregătește o supă-cremă delicioasă la prânz, un milkshake ca desert ori un sos aromat. Blenderul îți permite să pregătești o paletă variată de rețete. În plus, nimeni nu te poate opri să încerci și să testezi gusturi noi.

Pentru o gospodină blenderul se poate dovedi extrem de util. Dacă până acum gătirea unui piure presupunea un timp destul de mare de investit, află că blenderul poate realiza acest preparat în doar câteva minute. Trebuie doar să apeși pe un buton, iar lamele cu care aparatul este prevăzut vor putea mărunți legumele pentru piure.

Blenderul poate reprezenta un ajutor de nădejde și pentru familiile cu copii mici. Este bine știut că cei mici au nevoie de o alimentație diversificată, bazată pe fructe și legume proaspete, naturale, mai ales în primii ani de viață. Un blender de calitate te poate ajuta să pregătești rapid mesele copilului. El îți poate oferi libertatea de a alege programul potrivit preparatului pe care vrei sa îl gătești.

Există blendere care au incorporate funcția de zdrobire a gheței. Ce poate fi mai avantajos de atât? Întâlnirile cu prietenii vor putea fi acompaniate de smoothie-uri delicioase și înghețată naturală, pregătită chiar de tine.

Un alt beneficiu important este versatilitatea aparatului. Blenderul poate fi foarte ușor integrat în orice tip de decor, este plăcut ca design și poate fi curățat cu ușurință. De regulă, un blender de calitate este realizat din materiale rezistente, ce promit o durată mare de viață.

Încă de la primele sale apariții pe piață blenderul s-a bucurat de o popularitate extraordinară, motiv pentru care marii producători de aparate electrocasnice au decis să aducă în atenția tuturor mai multe tipuri de blendere. Ele au același scop final, însă se diferențiază în funcție de modalitatea de funcționare. În continuare, vei descoperi mai multe informații care să te ajute să faci o alegere inspirată!

Tipuri de blendere: câte exista și care este modelul ideal pentru tine

 

Este important să faci o achiziție bazată pe necesitățile tale și ale familiei. Ai nevoie de un blender doar pentru smoothie? Îți dorești un aparat care să îți permită să pregătești mai multe rețete? Răspunde-ți la aceste întrebări, ținând cont și de timpul de care dispui, întrucât există blendere care necesită mai multă implicare din partea ta.

De asemenea, este de dorit să alegi aparatul în funcție de ceea ce îți dorești să facă pentru tine. Există blendere care au capacitatea de a mărunți fructe tari, precum nuci și alune, dar și modele care nu pot pregăti decât piureuri și băuturi. Este evident că vei descoperi și diferențe de preț.

În orice caz, te sfătuim să investești într-un aparat inteligent, capabil să îți simplifice activitatea în bucătărie.

Cele mai importante tipuri de blendere disponibile la ora actuală pe piață sunt următoarele: blender de blat (clasic), blender vertical, robot de bucătărie cu blender încorporat și blender profesional.

Te invităm să parcurgi informațiile de mai jos, căci ți-am pregătit o sinteză privind cele mai importante detalii pe care trebuie să le știi despre cele mai importante tipuri de blendere dintre care poți alege. În acest fel, vei fi mai aproape de aparatul perfect pentru tine!

 

Blenderul de blat (clasic)

 

Blenderul clasic reprezintă aparatul foarte simplu de utilizat, foarte eficient și rapid, un must-have în orice bucătărie. De altfel, este și cel mai achiziționat model de blender, datorită numeroaselor avantaje pe care le poate oferi.

Ce presupune un blender blasic? Blenderul tradițional sau clasic, așa cum mai este denumit este cel constituit din două corpuri. Corpul principal este cel care adăpostește motorul aparatului, panoul de control și butoanele de unde poți regla setările, iar celălalt corp este reprezentat de vasul în care vor fi tocate legumele și fructele. De regulă, recipientul are formă de cană gradată și este suficient de mare cât să îţi permită să pregăteşti gustări delicioase pentru toți cei dragi.

Blenderul are capacitatea de a toca, mixa, si amesteca fructele și legumele, oferind un rezultat final foarte fin și foarte gustos. Ai libertatea de a-l folosi pentru o gamă variată de rețete, inclusiv deserturi, așadar poți oricând să variezi ori să testezi lucruri noi.

Aparatul este versatil, se integrează foarte ușor în orice tip de decor și nu ocupă foarte mult spațiu. Se curăță foarte simplu, iar întreținerea lui presupune o rutină de îngrijire cu apă călduță și un burete după fiecare utilizare.

Preţurile la categoria blenderelor clasice variază, existând în acest moment pe piaţă blendere cu trepte de viteză numeroase, cu funcţii moderne integrate şi accesorii menite să îţi simplifice activitatea în bucătărie. Dacă bugetul nu îţi permite să alegi un blender de blat performant, alege modelul clasic, ce presupune un buget mai redus.Indiferent care va fi decizia ta, blenderul de blat îţi face foarte bine treaba, transformând gătitul într-o activitate foarte plăcută.

Blender vertical

 

Blenderul vertical este modelul cel mai ieftin dintre toate tipurile de blendere apărute pe piaţă până în acest moment. Îl mai poţi găsi cu denumirea de blender de mână, căci nu poate funcţiona altfel decât sub atenta dirijare a ta.

Acesta este un tip de blender potrivit în situaţia în care dispui de timp suficient pentru a te ocupa de pregătirea mâncării. Practic, pentru a funcţiona, trebuie să introduci capul blenderului într-un bol şi să mixezi preparatele până când obţii consistenţa dorită.

Totuşi, deşi este foarte eficient şi foarte simplu de folosit, blenderul nu îţi permite la fel de multă libertate în gătit, precum cel despre care am discutat mai sus. Blenderul vertical este compatibil cu fructele şi legumele moi, eventual fierte în prealabil, având capacitatea de a le mixa şi amesteca pentru piureuri, sosuri sau supe-creme. Un alt dezavantaj este că nu te poate ajuta să zdrobești cuburile de gheaţă.

Cu toate acestea, vorbim despre un aparat folositor, care te poate ajuta în foarte multe situaţii. Poate reprezenta ea mai bună alegere la capitolul piureuri, spume şi creme. Un avantaj foarte mare este ergonomia aparatului. Acesta se integrează în orice tip de decor, are dimensiuni reduse și poate fi depozitat chiar și într-un sertar.  în plus, poţi opta pentru modelul cu acumulator, fără fir, pentru a-l putea transporta cu uşurinţă oriunde.

Este ușor de curățat, simplu de utilizat și își face treaba foarte bine.

La capitolul specificaţii tehnice, blenderul vertical nu este atât de puternic precum blenderul clasic, cu cană. Cu toate acestea, este rapid şi te poate ajuta să prepari rapid reţete inedite.

Robot de bucătărie cu blender încorporat

 

Iată un aparat de uz casnic multifuncțional, ce are capacitatea de a rezolva în locul tău mai multe operațiuni indispensabile la gătit. Robotul de bucătărie cu blender încorporat poate toca legume, fructe și carne, poate blendui și mixa alimentele, poate bate spume și creme, dar și alte activități. Robotul de bucătărie multifuncțional are capacitatea de a frăgezi inclusiv aluatul de pâine.

Cu siguranță, vorbim despre un aparat de uz casnic extrem de eficient, care te poate înlocui cu succes în bucătărie. Îți poate simplifica activitatea în bucătărie și te poate ajuta să obții rezultate frumoase în farfurie. Așa cum probabil că te aștepți, robotul de bucătărie cu blender incorporat este de dimensiuni mai mari decât celelalte blendere prezentate până în acest moment. Așadar, dacă ești de părere că acesta este blenderul potrivit pentru tine, asigură-te că ai acasă suficient spațiu pentru el.

Robotul de bucătărie cu blender încorporat presupune un buget mai mare decât alte tipuri de blendere, însă îți poate asigura foarte multe beneficii, motiv pentru care nu vei regreta achiziția. În plus, aparatul include mai multe dispozitive într-unul singur, astfel că te vei bucura de un robot multifuncțional, indispensabil unei bucătării complete.

 

Blender profesional

 

Blenderul profesional reprezintă cea mai avansată formulă a blenderelor, aşadar, dacă te tentează ideea de a cumpăra un astfel de aparat, află că vei avea parte de tot ajutorul necesar în bucătărie. Un blender profesional este încadrat la standarde înalte de calitate, prezintă funcţionalităţi şi accesorii diverse, menite să te însoţească în prepararea celor mai gustoase mâncăruri.

Cu un blender profesional poţi pregăti sosuri, piureuri, aluaturi, spume, smoothie-uri, creme, supe, dar şi îngheţată de casă. Un astfel de aparat deţine funcţia de zdrobire  gheţei, fiind dotat cu o putere ridicată. De asemenea, blenderul profesional include mai multe trepte de viteză, ce permit setări personalizate, care să fie compatibile cu alimentul ce urmează a fi blenduit.

Așa cum e de așteptat, blenderul profesional este cel mai scump din gama aparatelor ce aparțin aceleiași familii. Însă dispozitivul își justifică prețul, dacă analizezi libertatea pe care ți-o oferă în bucătărie, precum și detaliile tehnice de nivel înalt.

Blenderul profesional este aparatul ultramodern pe care trebuie să îl ai acasă cu orice preț. Dacă ți-ai propus să ai parte de un aparat de ultimă generație, oferă-ți cadou un blender profesional.

Acum că te-ai pus în temă privind principalele tipuri de blendere dintre care să alegi, asigură-te că te vei documenta temeinic în privința specificațiilor tehnice, accesoriilor și funcționalității fiecăruia, pentru a face o alegere inspirată. Este important să faci o achiziție inteligentă, menită să te ajute la gătit.

Rezervă un loc special în bucătăria ta unuia dintre modelele de blendere propuse anterior. Indiferent că vei alege blenderul clasic ori că te tentează ideea de robot cu blender încorporat, cu siguranță, vei fi fericit cu noua ta achiziție.








Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *